2011. június 6., hétfő

Erdélyi-Japán kulturális napokat újra meg kell szervezni a kalotaszegi tájakon

A tavalyi tél folyamán az egyik legtöbb havat adó napon lett megrendezve az inaktelki kuturházban az I. Erdélyi -Japán kulturális nap. Akkor a népes, teltházas előadásokkal diszített kultúrális programnak  csak kevés japán látogatója volt annak ellenére, hogy Kolozsváron a japán közösség 84 lelket számlál, mégis a híre elment a messzi távolkeleti országba ahonnan újabb vendégeket turistákat várhatnak a kalotaszegi központhoz tartozó agroturizmussal foglalkozók. 
Ezért már most el kellene kezdeni az idei II. Erdély-Japán kulturális napokat. Kérjük jelezzék hozzájárulási szándékukat!
Mivel ezennel egy kicsit nagyobb hírverést  kell az eseménynek adni jó volna ha a Központ vezetői valamint azok akik ebben az akcióban részt szeretnének venni egybegyűlnének és megtárgyalnánk a soron következő teendőket. 
A JOCA   (Japan Overseas Cooperative Association) is be kell vonni a soron következő második Erdélyi-Japán kulturális napok szervező csapatába.( Pozitiv visszajelzés van arra vonatkozólag, hogy erre hajlandók lennének ) 
A Kalotaszeg mint turisztikai tájegység hasznosan van bemutatva a Cifrakalotaszeg blogban s mivel magyar-japán nyelven íródik a távolkeleti országban is olvassák. ( http://cifrakalotaszeg.blogspot.com/
Amennyiben érdkelt lenne valaki kérjük vegye fel a kapcsolatot e bloglap szerkesztőjével aki egyben a Turisztikai Szakosztályunk vezetője is, neve  Lázár Otsuka Nami - a  mi "Nami san"-unk  GBI, Erdélyi Polgár

A Japán Kultúra Közvetítő Program (J-CAT)


A Japán Kultúra Közvetítő Programról  tájékozódhatnak a  http://www.joca.or.jp/ oldalon is .

Kérjük a részletekért látogasson el a JOCA (Japan Overseas Cooperative Association) honlapjára!