2018. március 27., kedd

Rajtol a XV. Vinvest nemzetközi borszalon és borverseny

Pataki Zoltán  2018. március 27., 
Lucia Pârvu borszakértő bemutatja a Vinvest újdonságait

Ezen a hétvégén XV. alkalommal szervezik meg a temesvári Regionális Üzletközpontban a Vinvest nemzetközi borszalont és borversenyt. A népszerű eseményt beharangozó sajtótájékoztatón megtudtuk: a borrajongók egy 25 lejes belépő árán akár 300 féle fehér-, rosé és vörösbort is megkóstolhatnak a pénteken és szombaton 10–19, vasárnap 10–17 óra között nyitva tartó borkiállításon.
A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával partnerségben megszervezett Borszalonban 27 bortermelő, 3 importőr és 10 borászati szolgáltató kínálja portékáját. A hagyományos pincészetek mellett (Cotnari, Jidvei, Ceptura, Vincon stb.) először lesznek jelen olyan kisebb borászatok, mint a Bogdan, Kelaru, Teo, Silvania, Barza Alba.
Március 28-án, szerdán kezdődik a Vinvest borverseny, amelyre 135 mintát neveztek be a hazai bortermelők. A benevezett minták 44%-a fehérbor, 17%-a rosé és 34%-a vörösbor. A szervezők elmondták, hogy a hazai piacon feljövőben vannak a rosé és a vörösborok, miután évtizedekig az édes és félédes fehérborokat keresték a vásárlók. A borverseny díjkiosztó gálájára szombaton délben kerül sor a Regionális Üzletközpontban. A Borszalon látogatói között értékes nyereményeket sorsolnak ki a szervezők, a díjak között a résztvevők által felajánlott borok és külföldi utazások is lesznek.