2013. február 2., szombat

Csábítják a turistákat - Román a látogatók többsége

Hírmondó 01/02/2013
Tavaly 1343 vendéget fogadtak Kovásznán az irodán keresztül

2011-hez képest tavaly több turista érkezett Kovászna városába a helyi turisztikai információs irodán keresztül, tudtuk meg a tegnap tartott soros tanácsülésen.
Kopacz Zsuzsa turisztikai referens évi tevékenységi beszámolójából kiderült, hogy a turisztikai információs irodán keresztül tavalyelőtt 1093 fürdővendéget regisztráltak, 2012-ben pedig 1343-at. Ezek 9 százaléka (118 fő) külföldről érkezett, többnyire Franciaországból, Németországból, Belgiumból, Hollandiából és Magyarországról, ám túlnyomó többségük továbbra is a román ajkú déli megyékből látogat ide.
Az irodának továbbra is nehézséget okoz az egységes turisztikai lefedettség hiánya, mivel a panziótulajdonosok többsége nem hajlandó a reklám- és szóróanyagait rajta keresztül népszerűsíteni. Idei terveik kapcsán a városvezetés többek közt javaslatot tett a programcsomagok kialakítására, a balneoturizmus, a sípálya hatékonyabb népszerűsítésére, valamint a Kovászna testvérvárosaival történő együttműködésre, de a turisztikai információs táblák elhelyezését is tervezik a városatyák. N. Sz. A.