2011. december 8., csütörtök

Szokatlanul kevés idén a szállásfoglalás a téli ünnepkör időszakában

http://erdely.ma/turizmus.php?id=105835
2011.12.07 
A téli ünnepkör legforgalmasabb időszakára készülnek a vendéglátósok Székelyföldön. Érdeklődés van, ám a szállásfoglalások száma szokatlanul kevés a szilveszteri időszakra. Maradtak a tavalyi árak, ám a vendégfogadók költségei nőttek az elmúlt egy év alatt. A románok a wellnesst, a magyarok a disznóvágást, a lovasszánozást keresik a leginkább a székelyföldi vendéglátó-helyeken.
Természetközeli szállást, fenyőfákat, havazást, ami egyelőre még várat magára, no meg hagyományos disznóvágást igényelnek a Hargita-hegység közelében pihenők a téli ünnepek alatt.
Népszerű program a lovasszánozás, hószánozás, a síelés a Hargitán, illetve folklór-estek. Az udvarhelyszéki Ivót, Zeteváralját többnyire a magyarországi vendégek keresik fel.
Nincsenek ilyen szerencsés helyzetben ellenben a korondiak. Míg a korábbi években már szeptembertől elkezdődtek a Szilveszteri, újévi időszakra szóló foglalások, idén eddig csak néhány bukaresti vendég érdeklődött az egyik helyi panzióban. Dacára annak, hogy különféle programokkal is csábítják a turistákat, a fazekasságáról híres községbe.
A korábbi évektől eltérően Székelyföldön a magyarországiak ma már csak 30-40 százalékban járulnak hozzá az idegenfogalom fellendítéséhez, jövő évre viszont több román ajkú vendég érdeklődik a térség iránt.Magyar Televízió
Megjegyzés
Nem is olyan rég a szövetségi hivatalosság azt hangoztatta, hogy minden hely elkelt a Szőkelyföldön...

Ha ebből a cikkből indulunk ki be kell látnunk, hogy itt éppen a fordítottja hangzik el.
Két eshetőségre gondolhatunk, vagy olyan kevés hely van a hivatalos forgalomba, hogy azt könnyen foglaltnak lehetne venni, vagy az illető illetékes nem mond igazat mert rossz nyilvántartást nézett meg...