2018. július 8., vasárnap

Vendégségben - Vizes élmények a Dél-Alföldön

http://itthon.hu/uti-tippek/-/article/14184/vizes-elmenyek-a-del-alfoldon
A Dél-Alföld egyik legnagyobb kincse a páratlan fürdővilág. Strandok, aquaparkok, csúszdaparkok, családbarát élményfürdők, fedett és fedetlen fürdőrészlegek, gyermekparadicsomok várnak minket szerte a régióban. 
Tiszakécske: felújított wellnessz-mennyország
Gyönyörű helyen, a Kecskemét és Szolnok közt fekvő Tiszakécskén találjuk a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőt. A gyönyörűen felújított, modern komplexumban gyógyászati központon, szaunavilágon túl megannyi medence vár minket. A megújult fürdőben a családok is jól érezhetik magukat: a gyerekek szórakozását játszógaléria és több generációs modern játszótér garantálja.
A tinik és fiatalok kedvence minden bizonnyal az óriáscsúszdás medence lesz, az idősebb korosztálynak viszont a számos különleges, kényeztető élményelemmel felszerelt kör alakú élménymedence kínál szórakzotást. A pancsolni vágyó gyermekeket csúszdás kalandmedence csábítja játékra, de ha az idő rosszra fordulna, bent sem fogunk unatkozni, hiszen többek között jacuzzi és beltéri gyermekmedence vár minket.
Mórahalom, a minősített gyógyhely
Szegedtől karnyújtásnyira vár bennünket a térség térd- és vállcentrumának számító, frissen gyógyhelynek minősített Mórahalom fürdője, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő. A speciálisan gyermekek számára tervezett, több mint 3 ezer négyzetméteres élményfürdő családcentrikus jelleggel került kialakításra. A fürdő gyógyászati szolgáltatásain túl a wellness részleg is kiemelt figyelmet érdemel, hiszen nyáron igazi mediterrán hangulat várja a itt a vendégeket. Kristálytiszta vizű szabadtéri családi csúszdás élménymedence biztosítja az izgalmakat, míg a kisebbek kedvence a szabadtéri csúszdás gyermek-, és bébi pancsoló.


Napfényben fürdő Szeged
Kényeztetés. Kikapcsolódás. Kaland. A szegedi Napfényfürdő Aquapolis nem kevesebbet kínál, mint Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi csúszdáját. Négy évszakos „vízivárosban" kényeztethetjük magunkat, a fedett élménymedencéken túl pedig külső wellness-medencében is felfrissülhetünk. A területén belül egy exkluzív csendes wellness részleget is kialakítottak, mely tökéletes kikapcsolódást biztosít mindenki számára. Az egyedülálló Baba-Mama Világban lehetőség nyílik a kisgyermekkel érkező szülőknek a babák nyugodt altatására, pelenkázására és etetésére egy csendes környezetben, az élményfürdőn belül, valamint külön gyermek játszótér is várja az apróságokat.

Történelem ölelésében Gyulán
Nem egyszer halljuk és mondjuk, Gyula a vizek városa, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a város gyógyhely. Ezt alátámasztandó a Gyulai Várfürdő közelmúltban létesült családi élményfürdőjével, az Aquapalotával a Dél-Alföld egyik legmodernebb strand-, gyógy- és élményfürdőjévé vált, mely tökéletes szórakozást nyújt minden korosztálynak, minden évszakban. Érdemes kipróbálni a Fel(l)ejtő csúszdát, ahol a csúszda egy szakaszán felfelé csúszunk. Ezen izgalmakat kipihenve a medencében ülve van lehetőségünk koktélozásra a vízi bárban, de érdemes kipróbálni a fürdő páratlan szauna parkját is. Hogy a gyermekek is garantáltan jól szórakozzanak, arról a baba- és gyermekmedence, a szárazföldi játszóterek és a baba-mama szobák gondoskodnak.

Orosháza, az Alföld Gyöngye
Az orosházi Gyopárosfürdő neve kapcsán gyakran csendül fel az Alföld Gyöngye szlogen, nem véletlenül. A hagyományosan gyógyfürdőnek tartott, gyönyörű környezetben kialakított strand néhány éve már modern élményfürdőként is várja mindazokat, akik aktív kikapcsolódásra vágynak. A csúszdázás megszállottjai itt sem fognak unatkozni, a belső élménymedencékben pedig egyebek mellett megannyi buzgár és gejzír segíti az ellazulást. Több medence várja itt is a gyerekeket, a bébi-és gyermekpancsoló medencékben pedig attraktív vízi játékokkal, bébi csúszdán játszhatnak a legkisebbek, hogy aztán a fürdőzést követően ingyenes játszóházban folytatódjon a kaland.

Hagymapalota Makón
Ha a fürdők fürdőjére vagyunk kíváncsiak, irány a makói Hagymatikum Fürdő. A Hagymatikum neve hallatán elsőként talán a különleges épület tervezőjének, Makovecz Imrének a neve jut eszünkbe. A kiváló minőségű termálvíz és a marosi gyógyiszapra már csak hab a tortán. Azonban még ennél is több vár itt minket, hiszen nem csak gyógyulhatunk, hanem családunk, barátaink társaságában egyedülállóan szép wellness-részlegben kapcsolódhatunk itt ki. Ha pedig egy kis pörgésre vágyunk, akár csúszdázhatunk is. A gyermekek pedig a sherwoodi medencében Robin Hood világában játszhatnak, de kültéri bébi medence és pancsoló van, a legkisebbeket pedig a beltéri tocsógó várja.
Élmények és vidámság Kecskeméten
A Kecskeméti Fürdő igazi egzotikus élményekkel vár minket. A kiváló termál medencékkel és szauna világgal is rendelkező fürdő egyik legmagasabb és leglátványosabb pontja a karibi terasz, ahol koktélbár, nyugágyak és egy különleges, panoráma medence is várja a vendégeket. A hangulatot pedig tovább fokozza a közkedvelt hullámmedence, az ugrószikla és az egész évben használható csúszdák. A Fürdő élmény zónájából szabad átjárás nyílik a kertbe, valamint a kültéri játszótérre, ahol két medence található: egy gyermek pancsoló, és egy élménymedence.

Kiskunmajsa: Johathermál
Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő a gyógyhely minősítést nyert Kiskunmajsa népszerű fürdője. 14 élményelemmel – többek között dombcsúszdával, pezsgőágyakkal, dögönyözőkkel – felszerelt élménymedence várja az ide látogatókat. Nyári időszakban minden igényt kielégítő aquapark várja az érdeklődőket, ahol élményelemekkel ellátott hullámmedence, játékokkal színesített gyermekmedencék, 4 db különböző élményt nyújtó óriás csúszda, valamint úszó aquaparki elemekkel gazdagított mesterséges tó áll rendelkezésre. A főszezonban üzemelő gyermekmedencék megannyi kis attrakcióval csábítják a kcsiket, vízágyúval, vízköpővel, vízi sünnel és egyéb vidámságokkal.