2011. november 12., szombat

Országos ifjúsági néptáncfesztivál Nyíregyházán


http://kultura.hu/main.php?folderID=1234&articleID=319298&ctag=articlelist&iid=1

2011. november 11.

Csaknem ezer táncos, zenész és oktató részvételével rendezik meg a X. Országos Ifjúsági Néptáncfesztivált Nyíregyházán pénteken és szombaton.


A kétnapos rendezvényen 19 település tehetséges néptáncosai mutatkoznak be. A fesztiválon szakmailag is értékelik a fellépők teljesítményét és új táncokat is tanulhatnak a résztvevők.
Péntek délután a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrumban sárospataki, nagybaracskai, győri, püspökladányi, miskolci és helyi fiatalok, valamint a budapesti Kalyi Jag tagjai lépnek színpadra.
Szombaton a délelőtti programban berettyóújfalui, debreceni, hódmezővásárhelyi, martonvásári, nagymarosi, százhalombattai és sátoraljaújhelyi táncosok mutatják be műsorukat. Délután székesfehérvári, isaszegi, békéscsabai táncosok, valamint a jászberényi Barkóca és a Galagonya, a budapesti Ifjú Kincső Tánccsoport versenyprogramját láthatja a zsűri és a közönség.
Szombat este 20 órától a legjobbak gálaműsort adnak a fesztivál helyszínén, a művelődési központban. Pénteken és szombaton - egyaránt 22 órától - táncházat szerveznek a résztvevőknek a rendezők, ahol a nyíregyházi Bürkös Zenekar közreműködésével a különböző hazai és határon túli tájegységek táncaival ismerkedhetnek meg. A pénteki táncház után rock and roll és retro parti várja a fellépő fiatalokat egy közös mulatozásra Nyíregyházán.