2012. május 21., hétfő

Medve-tó Napok Szovátán

Szerző: Farczádi Barna 17 mai 2012
Ezen a hétvégén ünnepli a Medve-tó kialakulásának 137. évfordulóját a szovátai önkormányzat. A pénteken kezdődő ünnepségsorozaton változatos programmal - különböző vetélkedőkkel, előadásokkal, koncertekkel és utcabállal - várják a helyieket. A rendezvény vasárnap a Kistehén zenekar koncertjével ér véget.
A Medve-tó Napok idei rendezvénysorozata péntek reggel különböző gyermekprogramokkal kezdődik, amelynek során a Kovászna Megyei Művelődési Központ óvodás és iskoláskorú gyerekeknek tart előadásokat és különböző versenyeket.
Délután családi programokat, sportvetélkedőket, kézműves foglalkozásokat és a Hagyományőrző Népi Játszóház szervezésében táncházat is rendeznek, kora este pedig a Pinókió gyermekcsoport táncelőadása nézhető meg.
Ezt követi a Rádió Gaga helyi stúdiójának születésnapi programja. Fellép a Vecker, a Titán és a Defender együttes.
Szombaton a Hagyományőrző Huszárok és a Mezőhavas Népi Zenekar felvonulásával folytatódik a rendezvénysorozat, majd a városi sportpályán gulyásfőző versenyt tartanak. Ezt követik majd a különböző sport és motoros vetélkedők, előadások.
A VI. Tavaszi Kórusfesztivál a rendezvényen részt vevő nyolc énekkar felvonulásával kezdődik, majd a Domokos Kázmér Művelődési Házban folytatódik.
Délután íjászattal, az erős emberek versenyével és kangoo bemutatóval szórakoztatják maj a résztvevőket, majd este a Vama, az Abba Show és a Bikini együttes koncertezik. A szombati program szabadtéri diszkóval ér véget.
Vasárnap a Medve-tó Kupával folytatódik a városnapok programsorozata, ekkor majd a legjobb sakkozók mérhetik össze tudásukat. Kora délután különböző néptánccsoportok tartanak előadást, majd este 8 órakor a Kistehén zenekar zárja a Medve-tó Napokat.