2012. május 31., csütörtök

Gyógyfürdő - Tasnád

Tasnád város Szatmár megye délnyugati részén a Nagykárolyt Kolozsvárral összekötő megyei F1-es út mentén fekszik.
1978-ban termálvizet találtak a város területén, 1354 méter mélységben, azóta működik a helyi termálfürdő, amely évente több ezer turistát vonz.
A víz hőmérséklete a medencékben 40 C°, a forrás feltörési vízhőfoka 72 C°, összetétele bróm és jód tartalmú nátriumkloridos víz. Eleinte a ’70-es években épített két medencét használták a fürdőzők. Ezek mellé 2006-ban építettek egy modern szűrőberendezéssel ellátott hideg vizes medencét. Általában május 1-jén indul a főszezon, ám amióta megépült az új medence, amelyet téli időszakban termálvízzel töltenek fel, és amelyhez termálvízzel fűtött, fedett öltözőt is kialakítottak, egész évben van látogató. A tasnádi strand környékén több mint 1500 szálláshely van, amelyek szállodákban és hétvégi házakban vehetők igénybe. Emellett 100 sátorhely is található.
A gyógyvíz a következő betegségek kezelésére ajánlatos: kezdődő artrózis, reumatikus betegségek, idült izületi és mozgásszervi betegségek, csonttörések utángondozása, periférikus idegrendszeri panaszok, nőgyógyászati betegségek