2012. augusztus 30., csütörtök

KÁRPÁTALJA EXPRESSZ 2012 NÉGY ORSZÁGON ÁT A MONARCHIA EGYKORI VASÚTVONALÁN

Kárpátalja Expressz útvonala:
Budapest - Debrecen - Nyírábrány - Érmihályfalva - Szatmárnémeti - Halmi - Nevetlenfalu - Nagyszőlős - Visk - Nagyszőlős - Beregszász - Csap- Ágcsernyő - Perbenyik - Kisúlyhely - Sárosapatak - Miskolc - Budapest
Szervezők: Info13 Közhasznú Egyesület, MÁV Nosztalgia Kft.
Részvételi díj:
2. osztályú kocsiban: 39.900 Ft/fő
1. osztályú kocsiban: 49.900 Ft/fő,
amely magában foglalja az utazások, a szállás, a félpanziós ellátás és az idegenvezetés költségeit is. Nem tartalmazza az utasbiztosítást és semmilyen más kedvezmény nem vehető igénybe.
Regisztráció: www.info13.hu/karpatalja
Folyamatosan frissülő tudnivalók: www. vasutinfo.hu
Felvilágosítás:
info@info13.hu; +36 (1) 239 1784, +36 (30) 456 0192
Irodánk: 
1139 Budapest, Szent István krt. 22. II. 1/A
(200-as kapucsengő, lift a lépcső mellett)
Szeptember 7-én, pénteken korai indulás a Budapest-Nyugati pályaudvarról, majd Debrecen után Érmihályfalván és Szatmárnémetiben állunk meg. Kárpátaljára az ukrán határon át Nevetlenfalunál lépünk be. Itt hagyományosan szép ünnepség várja az utasokat. Este Nagyszőlősön fogad minket a város vezetése. Az ünnepség a ferences templomban lesz.
Szeptember 8-án, szombaton rövid nagyszőlősi városnézés és a tiszapéterfalvai kastély megtekintése után az 1270-ben alapított Viskre utazunk, ahol a Feső-Tisza Vidéki Magyarok Találkozóján veszünk részt. Ebben a városban tartott országgyűlést 1657-ben II. Rákóczi György erdélyi fejedelem. Este az ünnepi vacsora a Tisza partján lesz, helyi népművészek műsorával.
Szeptember 9-én, vasárnap Beregszász lesz az első állomás, ahol emléktáblát avatunk. Csapon búcsúzunk Kárpátaljától. Ezután a Felvidékre érkezve Perbenyiken köszöntjük a Hernád völgyében élőket, mielőtt Sárospatakon és Miskolcon át visszaindulunk Budapestre.
Legyen Ön is a Kárpátalja Expressz utasa!