2012. augusztus 19., vasárnap

Lehet-e nyaralni munka nélkül?

2012. AUGUSZTUS 17.,  Kovács Réka
Sokak számára a nyaralás maga a szabadulás az egész éves mókuskerékből, mégis mint ahogy az egy friss felmérésből kiderült, legtöbben ez idő alatt sem képesek szabadulni munkától és kikapcsolódás helyett a személyes és munkahelyi e-mail fiókjukat is rendszeresen ellenőrzik.
Az AA Tourism felmérése szerint vége azoknak a napoknak, amikor a szabadság és utazás egyet jelentett a munkától és az otthoni dolgoktól való teljes elszakadással. A cég megbízásából készült felmérés szerint ugyanis az új-zélandiak 79 százaléka ellenőrzi személyes, és 36 százaléka munkahelyi levelezését a nyaralása alatt, míg a közösségi oldalra regisztráltak 60 százaléka rendszeresen nézi a Facebook-on is a híreket. – olvasható az ELTE hírlevelében.
A jelenség okozói leginkább az okostelefonok, Wi-fi hálózatok és közösségi oldalak, ezek miatt ugyanis a nyaraók úgy érzik mindig elérhetőnek kell lenniükÍgy ahelyett, hogy ténylegesen kikapcsolódnának, nem tudják megállni, hogy ne ellenőrizzék üzeneteiket, és ne reagáljanak azokra.
Az AA Tourism képviselője ugyanakkor kiemeli, az új-zélandiak egyre nagyobb arányban használják okostelefonjaikat arra, hogy valós időben tudósítsanak utazásukról a közösségi oldalakon.